U bent hier:HomeHet nieuwe RaadhuispleinBeter wonen

Beter wonen

Het Raadhuisplein is in sfeer en kwaliteit enorm vooruit gegaan. Dankzij de vernieuwingen op winkel- en parkeergebied is het Raadhuisplein weer een levendige en gezellige buurt.

 

Op het Raadhuisplein zijn zo'n 190 appartementen gerealiseerd, die voornamelijk worden verhuurd. Daarnaast bevindt zich op het Raadhuisplein ongeveer 21.000 vierkante meter winkelruimte. Het plein heeft diverse horecagelegenheden en een groot terras. Een deel van het binnenterrein is bedoeld als gemeenschappelijke buitenruimte. Het Raadhuisplein wordt hiermee het bruisende middelpunt van Drachten.

 

Op de daken van de winkels zijn speciale groendekken aangebracht, zodat bewoners van het Raadhuisplein een groen uitzicht hebben. De toegangen tot de woningen zijn ruim opgezet: in plaats van smalle portiekjes in de winkelstraat hebben de bewoners duidelijk zichtbare entrees. Daarnaast zijn de woningen ook te bereiken via brede trappen. Zo wordt benadrukt dat Raadhuisplein een winkel- én wooncentrum is. Mede dankzij de 190 nieuwe woningen lijkt het centrum niet langer leeg buiten winkeltijden, maar is het duidelijk een plek waar geleefd wordt.

 

De winkels en woningen worden met de achterkanten naar elkaar toe gebouwd, zodat het winkelpubliek en de bewoners niet meer tegen de grijze achterkanten van allerlei panden aankijken. De parkeergarage is licht en open en sluit daarmee aan bij de sfeer van boven de grond.

 

Op het Raadhuisplein zijn diverse huurwoningen voor jong en oud met veel variatie in ligging en grootte. Voor vragen over de huurwoningen kunt u terecht bij de verhuurders. Dat zijn Dat zijn Accolade, Residentie Buitenzorg, De Friese Wouden en J.P. van den Bent stichting.

 

De verhuur van de 62 appartementen aan het Raadhuisplein en De Marke (o.a. boven Albert Heijn en Sting) is in handen van Dijkstra Makelaars Drachten en ACM Vastgoed Management Groningen. Er is een ruime keuze uit verschillende typen appartementen. De huurprijzen variëren van € 740,- tot € 895,- per maand (excl. € 35,- servicekosten). Meer informatie kunt u vinden op www.hurenindrachten.nl.