U bent hier:HomeNieuwsNieuwsbrieven

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief 22: Bouwcombinatie heeft de klus geklaard

03 februari 2016 - Het afscheid van bouwcombinatie Koopmans-Friso, een overzicht van de werkzaamheden aan de openbare ruimte aan de Drift/De Marke en de start van de verhuur van nieuwbouwappartementen. Dit en meer is te lezen in nieuwsbrief 22, die bewoners en ondernemers van het Raadhuisplein en directe omgeving begin februari hebben ontvangen in hun brievenbus.

U leest er alles over in de tweeëntwintigste de editie van de nieuwsbrief Raadhuisplein.

 

Nieuwsbrief 21: Het schiet mooi op!

02 oktober 2015 - De afgelopen maanden is er weer veel gebeurd aan het Raadhuisplein. Aan de parkeergarage, de winkels en aan de appartementen wordt volop en zichtbaar gewerkt. New York Pizza komt naar Drachten en vestigt zich aan de Marke en de gezamenlijke winkeliers rollen op 3 oktober de rode loper uit voor hun publiek. U leest er alles over in onze nieuwe nieuwsbrief.

U leest er alles over in de éénentwinigste editie van de nieuwsbrief Raadhuisplein.

 

Nieuwsbrief 20: Tweede fase volop in aanbouw

08 mei 2015 - De voortgang van de bouw van de tweede fase inclusief de parkeerkelder, de plannen van de kersverse voorzitter van de nieuwe winkeliersvereniging en het laatste nieuws rond de weekmarkt. U leest meer over deze en andere onderwerpen in onze meest recente nieuwsbrief, die vanaf 8 mei ook huis aan huis wordt verspreid onder de winkels, bewoners en direct omwonenden van het Raadshuisplein.

U leest er alles over in de twintigste editie van de nieuwsbrief Raadhuisplein.

 

Nieuwsbrief 19: We bouwen gestaag verder!

12 februari 2015 - Voor de bouw van het Raadhuisplein heeft een zachte winter wel zijn voordelen. De bouwcombinatie Raadhuisplein Drachten kan hierdoor gestaag verder bouwen.

U leest er alles over in de negentiende editie van de nieuwsbrief Raadhuisplein.

 

Nieuwsbrief 18: Volop aan de slag met de tweede bouwfase

17 december 2014 - Vlak voor de feestdagen is er een nieuwe nieuwsbrief verschenen. Met daarin aandacht voor het verloop van de tweede bouwfase, de officiële opening van het eerste deel van het Raadhuisplein op 20 november, de verkeersmaatregelen en de aankleding en de stand van zaken voor wat betreft de invulling van de winkelruimtes.

U leest er alles over in de achttiende editie van de nieuwsbrief Raadhuisplein.

 

Nieuwsbrief 17: De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

17 juli 2014 - Wiebe Hazenberg is de winnaar van de fotowedstrijd 'Oog voor detail'. Deze wedstrijd was een initiatief van de Bouwcombinatie Raadhuisplein en bestemd voor de inwoners van de gemeente Smallingerland. De redactie van de fotowedstrijd werd overspoeld met heel veel mooie inzendingen. Uit de inzendingen moest een keuze gemaakt worden.

 

Meer hierover kunt u lezen in de zeventiende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 16: Het gaat hard

28 april 2014 - Wat gaat het hard met het vernieuwde raadhuisplein drachten! In de nieuwbouw wordt inmiddels gewoond, gewinkeld En geparkeerd. Een aantal werkzaamheden is nog in volle gang, Maar veel is ook al klaar. We praten u graag weer bij over de laatste stand Van zaken.

 

Meer hierover kunt u lezen in de zestiende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 15: Eerste bewoners hebben sleutel ontvangen

4 maart 2014 - Er gebeurt veel op en rondom het Raadhuisplein in Drachten. Steeds meer contouren worden zichtbaar. Het project komt nu ook tot leven dankzij de eerste winkels en woningen die klaar zijn en de openbare ruimte die wordt ingericht. In deze nieuwsbrief de laatste stand van zaken over de voortgang van dit unieke project.

 

Meer hierover kunt u lezen in de vijftiende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 14: college steekt de handen uit de mouwen

9 december 2013 - Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van 2013. het afgelopen jaar zijn de werkzaamheden op het Raadhuisplein hard gegaan. In juli werd het hoogste punt gevierd en inmiddels zijn alle bouwkranen van het project verdwenen. Elke keer komt er een nieuw stukje Raadhuisplein achter de doeken tevoorschijn. Maar we zijn er nog niet. Uiteraard houden we u ook in 2014 op de hoogte van de voortgang van alle werkzaamheden.

 

Meer hierover kunt u lezen in de veertiende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Erratum (pag. 4): het telefoonnummer van de beveiliging om tijdens de feestdagen contact op te nemen bij calamtiteiten is 06 28400918 in plaats van 06 28400919.

 

Nieuwsbrief 13: Bouwwandeling 24 oktober

3 oktober 2013 - Op donderdag 24 oktober aanstaande staat de laatste bouwwandeling voor dit jaar gepland. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Dus heb je belangstelling meld je dan snel aan via info@raadhuispleindrachten.nl, want wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

 

De rondleiding start om: 14.30 uur en duurt tot circa 17.00 uur. Van tevoren ontvangen aangemelde personen een bevestiging per mail. Wellicht ten overvloede: deelname is helaas voor rolstoelgebruikers niet mogelijk.

 

Meer hierover kunt u lezen in de dertiende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 12: Hoogste punt

26 juli 2013 - Op vrijdag 12 juli 2013 is het hoogste punt gevierd van het Raadhuisplein. Wethouder mevrouw Nieske Ketelaar van de gemeente Smallingerland onthulde samen met de heer Roelof Jonkers, Voorzitter Raad van Bestuur van Kwadrantgroep, een groot doek aan de gevel van de hoogste toren, blok A1. De bijna 300 bouwplaatsmedewerkers waren aanwezig bij dit traditionele ‘bouwvakkersfeestje’. In deze nieuwsbrief kijken we even terug op de Dag van de Bouw van 1 juni en vertellen we meer over de voortgang van de bouw. Het gaat snel want zelfs het metselwerk vordert al heel behoorlijk. Ook op bouwplaats wordt het de komende weken rustiger want het is immers vakantie!

 

Meer hierover kunt u lezen in de twaalfde editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 11: De hoogte in!

29 mei 2013 - Heeft u de bouwwandelingen gemist? Grijp dan 1 juni aanstaande uw kans tijdens de Dag van de Bouw. Dit is een landelijk initiatief van Bouwend Nederland en aangesloten bouwbedrijven. Bouwcombinatie Koopmans-Friso doet dit jaar mee en stelt de bouwplaats aan het Raadhuisplein open voor publiek. Van 10.00-16.00 uur staat de koffie klaar en bent u van harte welkom. Zo kan iedereen een kijkje achter de schermen nemen: omwonenden, potentiële kopers, jongeren die geïnteresseerd zijn in een bouwopleiding, relaties van bedrijven die meewerken aan de bouw tot gezinnen van medewerkers aan toe. Naast een uitgebreide rondleiding zijn er ook allerlei leuke activiteiten: zo mag u met de kraan omhoog om het project vanuit de lucht te bewonderen. Voor de kinderen is er schminken en een springkussen.

 

We heten u van harte welkom! De bouwplaats is toegankelijk vanaf de zijde van het Van Knobelsdorffplein, nabij de entree van de oude parkeergarage.

 

Meer hierover kunt u lezen in de elfde editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 10: Langzaam maar zeker!

27 februari 2013 - Een jaar na de feestelijke start van de werkzaamheden op Raadhuisplein en De Drift worden de contouren van het nieuwe complex steeds duidelijker. Het grote gat voor de parkeerkelder is al bijna helemaal overdekt door het nieuwe maaiveld. Ondertussen gaat het complex langzaam maar zeker de hoogte in. Velen volgen het project achter de bouwhekken.

 

Na onze oproep in de vorige nieuwsbrief over de mogelijkheid een bouwwandeling mee te maken, kregen we veel reacties. De geplande wandeling eind januari ging vanwege het slechte weer niet door. De eerste wandeling staat nu gepland op 14 maart. U kunt zich niet meer aanmelden, want de groep zit vol. Onze tip: houd zaterdag 1 juni vrij. Dan is de Dag van de Bouw en zal de bouwplaats geopend zijn voor het publiek.

 

Meer hierover kunt u lezen in de tiende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 9: Mooi!

11 december 2012 - Hoog torent de "kerstkraan" boven Drachten uit. Tot in de wijde omtrek is de hoogste torenkraan op het Raadhuispleincomplex te zien. En het geheel ziet er prachtig uit! Burgemeester Tjeerd van Bekkum en de dappere 7 jarige Hinke Woudstra gingen omhoog om de kerstverlichting officieel aan te doen. De strakke LED-lichtslangen vormen een mooi baken in de donkere dagen voor kerst. De bouwcombinatie Koopmans en Friso droeg zorg voor de sfeervolle opluistering van de bouwput.

 

Een bouwput waar momenteel met enige regelmaat flinke hoeveelheden beton gestort worden: eerst voor de vloer van de parkeerkelder maar ook voor het dak van diezelfde kelder en daarmee tegelijkertijd de begane grond voor het nieuwe Raadhuisplein en de toekomstige woon- en winkelgebouwen. Langzaam maar zeker komt het complex in deze eerste fase boven het maaiveld uit. Kortom: we liggen op schema!

 

Meer hierover kunt u lezen in de negende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 8: Boven het maaiveld

4 november 2012 - Langzaam maar zeker komt het nieuwe woon- en winkelcomplex op het Raadhuisplein boven het maaiveld uit. Met enige regelmaat worden stortvlakken vol beton gestort voor de vloer en het dak van de parkeerkelder. Met het plaatsen van kolommen en wanden klimt het project als het ware de bouwput uit. De opbouwfase is echt begonnen na maanden van graven en heien.

Meer hierover kunt u lezen in de achtste editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 7: Een vlakke vloer...

18 september 2012 -Terwijl veel mensen nog van hun vakantie genoten, werd in de laatste week van de bouwvak allerlei bedrijvigheid waargenomen in de bouwput van het Raadhuisplein. Alle ogen waren gericht op het opbouwen van de tweede en ook de hoogste torenkraan.

Meer hierover kunt u lezen in de zevende editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein (pdf).

 

Nieuwsbrief 6: De rust keert even terug!

23 juli 2012 - Hoewel er op veel plaatsen in het land in de zomer weinig gebeurt, gaat het werk aan het Raadhuisplein gewoon door. Na enige vertraging door het slechte weer wordt naar verwachting op 25 juli begonnen met de aanleg van de keldervloer van het nieuwe complex. Als die werkzaamheden zijn afgerond wordt het wat de bouw betreft wel iets rustiger. Al deze ontwikkelingen komen uitgebreid aan bod in de zesde editie van de Nieuwsbrief Raadhuisplein, die u hier kunt downloaden (pdf).

 

Nieuwsbrief 5: Op grote hoogte!

juni 2012 - Eind mei werd de eerste torenkraan onder grote belangstelling geplaatst in het zuidelijke deel van de bouwput aan het Raadhuisplein.

De kraan is 56 meter hoog. Het is niet de enige kraan die in het project wordt gebruikt. In de bouwvak volgt de tweede kraan die middenin de bouwput komt ter hoogte van het Friese Schathuis en Halfords. Deze kraan is nog een stuk hoger: 72 meter. Bij de Kerkstraat en Drift komen na de bouwvak torenkraan 3 (ongeveer 50 meter hoog) en torenkraan 4 die ruim 35 meter hoog is. Op deze foto ziet u hoe de kraanmachinist het projectgebied ziet vanuit de cabine. Op grote hoogte dus!

In deze nieuwsbrief (pdf) leest u meer over de planning van het heiwerk, het afvoeren van grond en het aanstaande storten van het beton. Want dat wordt (deels) avond- en nachtwerk!

 

Nieuwsbrief 4: onverdroten verder (incl. planning)

mei 2012 - Het is inmiddels een vertrouwd ritueel: Drachten wordt elke ochtend rond 7.00 uur gewekt met het slaan van heipalen op het Raadhuisplein en aan de Drift. Eind april werd de 500e geslagen, aan het eind van diezelfde week stond de teller op 550.

De laatste ontwikkelingen leest u in de vierde nieuwsbrief (pdf).

 

Nieuwsbrief 3: graven, graven en nog eens graven!

maart 2012 - De belangstellende blikken van vele voorbijgangers spreken boekdelen: de bouwput aan het Raadhuisplein wordt steeds beter zichtbaar nu ook het graafwerk is begonnen. Ondertussen gaat het heien nog steeds door. Niet alleen op het maaiveld maar straks ook in de uitgegraven bouwput. Langs de put met damwanden gaat dat werken als een soort klankkast. Hou er dus rekening mee dat het lawaai van het slaan van de palen dan luider zal klinken. Dat is helaas niet te voorkomen. Ondertussen ligt het werk behoorlijk op schema. In deze nieuwsbrief leest u de stand van zaken.

 

Nieuwsbrief 2: In volle gang!

februari 2012 - Na de officiële start van de bouw op 11 januari is het werk op en rond het Raadhuisplein in volle gang. Koning Winter heeft de werkzaamheden wel even stil gelegd. Met deze tweede nieuwsbrief informeren we u over de huidige stand en de komende werkzaamheden en activiteiten.

 

Nieuwsbrief 1: "It giet oan!"

december 2011 - In deze nieuwsbrief informeren we u vanaf nu periodiek over de werkzaamheden en activiteiten op en rond het Raadhuisplein. Deze eerste nieuwsbrief verspreiden we onder de bewoners in en rond het gebied en ook onder de centrumondernemers. De informatie in deze nieuwsbrief wordt ook digitaal verzonden. Wie een digitale nieuwsbrief wil ontvangen, meldt zich daarvoor aan op raadhuisplein@smallingerland.nl.

 

Bekijk de nieuwe impressies