U bent hier:HomeNieuwsDe Drift vanaf 19 mei weer open

Nieuws

De Drift vanaf 19 mei weer open

 

18 mei 2015 - Vanaf dinsdag 19 mei is De Drift weer open voor autoverkeer in twee richtingen.
Ook de aansluiting De Drift – De Meent wordt dan weer opengesteld. Op diezelfde dag wordt ook het parkeerterrein aan De Marke uitgebreid met ruim 35 plaatsen. De weg was in verband met de werkzaamheden aan het Raadhuisplein ruim 2 jaar afgesloten.
 
De openstelling van De Drift geldt alleen voor personenauto's. Vrachtverkeer kan vanwege de beperkte breedte en de slinger in de route geen gebruik maken van deze verbinding. Het tijdelijke fietspad aan de oostzijde van De Drift (voor Reidingstate) wordt opgeheven. Fietsers mogen dus gewoon weer over de weg fietsen. Op De Drift geldt een snelheidsbeperking van 30 km/uur. Alle weggebruikers moeten nog wel rekening houden met het bouwverkeer van fase 2 van het Raadhuisplein.

Na de aanpassingen op 19 mei liggen de werkzaamheden aan de openbare ruimte voorlopig stil. In het najaar van 2015 worden de winkels van fase 2 en de uitgang van de parkeergarage ontsloten. Het leeuwendeel van de afrondende werkzaamheden vindt in het voorjaar van 2016 plaats. 

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies