U bent hier:HomeNieuwsVoortgang Raadhuisplein

Nieuws

Voortgang Raadhuisplein

29 januari 2014 - Donderdag 29 januari wordt er weer beton gestort in fase 2 van het Raadhuisplein: het laatste deel van het dak van de parkeergarage. Op 6 februari wordt het laatste deel van de winkelvloer gestort tussen de oude 12-hoogflat en de parkeerkelder. Zonodig zijn er tijdens  werkzaamheden verkeersbegeleiders van de SVS.

Na de winter maken gemeente en aannemer de balans op hoe ver het werk gevorderd is en op welke termijn  de Drift weer voor verkeer opengesteld kan worden. Na het uitharden van het dek aan de Marke wordt de houten loopbrug langs de Wibra / Trekpleister vervangen door een bredere baan stelconplaten waarbij ook ruimte wordt gemaakt voor fietsenrekken.

Medio februari opent aan de Raadhuispleinzijde Mango haar deuren en wordt de plint langs het plein dus nog verder ingevuld. Met diverse andere kandidaat-huurders zijn nog gesprekken gaande.
Ondertussen is de aannemer van de Vereniging van Eigenaren van de oude flats druk bezig met de betonrenovatie van de galerijen en balkons. Dat duurt nog enkele weken tot de afronding.Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies