U bent hier:HomeNieuwsSpectaculaire opening eerste deel Raadhuisplein

Nieuws

Spectaculaire opening eerste deel Raadhuisplein

21 november 2014 - Donderdag 20 november 2014 is een gedenkwaardige avond geworden. Met een slag op de gong door wethouder Ron van der Leck, gevolgd door diverse optredens, is het eerste deel van het nieuwe Raadhuisplein officieel en feestelijk in gebruik genomen.

Vooraf waren er in de Graancirkel toespraken van de investeerder, de ontwikkelaar en de wethouder. Zij weren vervolgens door percussiegroep afslag Sneek naar buiten gehaald. Daar was een voordracht van gemeentedichter Winfried Bruinsma, gevolgd door de gongslag. Hoogtepunt was het spectaculaire optreden van De Globe, een zangeres die hoog in de lucht uit een wereldbol tevoorschijn kwam.

Wethouder Van der Leck sprak over een huiskamer van Drachten, waar iedereen behoorlijk trots op mag zijn. De tweede fase van het Raadhuisplein wordt eind 2015, begin 2016 opgeleverd. Inmiddels hebben grote winkelformules zoals modeketen The Sting en elektronicagigant MediaMarkt hun deuren in Drachten geopend. Daar komen binnenkort ook de kledingzaken Mango, Score en Chasin' bij, liet directeur Jaap Oudendijk van ontwikkelaar Webscon weten.

De regionale media hebben in woord en beeld uitgebreid verslag gedaan. Zie bijvoorbeeld Drachtster Courant, de Leeuwarder Courant en een mooie reeks foto's op Waldnet.

 


Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies