U bent hier:HomeNieuwsOfficiële opening Raadhuisplein

Nieuws

Officiële opening Raadhuisplein

15 november 2014 - Op donderdag 20 november is het zover: De eerste fase van het nieuwe Raadhuisplein in centrum Drachten wordt officieel in gebruik genomen. De openbare ruimte is klaar en een groot deel van de winkels is inmiddels gevuld. De gemeente Smallingerland, SPF Beheer en Webscon vieren dit heuglijke feit komende donderdagavond.

Voor genodigden is er eerst een besloten bijeenkomst van 18.00 tot 19.00 uur in grand café De Graancirkel. Om ongeveer 19.15 zal wethouder Ron van der Leck het plein officieel openen. Aansluitend is er op het plein een spetterende act en live-muziek, verzorgd door Lawei producties.

Het Raadhuisplein is een belangrijke impuls voor het hele centrum van Drachten. Na de feestelijke start van de bouw in januari 2012, verrees er een modern winkelgebied met ruimte voor wonen, winkelen, verblijven en evenementen. In de ondergrondse parkeergarage is nu plaats voor bijna 600 auto's; dit wordt nog uitgebreid tot ruim 700 plaatsen.
 


Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies