U bent hier:HomeNieuwsWerkzaamheden voor nieuwe lichtmasten

Nieuws

Werkzaamheden voor nieuwe lichtmasten

15 september 2014 - Vanaf 15 september wordt gestart met de laatste werkzaamheden aan de openbare ruimte van het Raadhuisplein. Van de twee grote lichtmasten die aan de westzijde van het plein geplaatst worden, wordt de fundering aangelegd. Deze werkzaamheden vinden plaats ter hoogte van Scheer en Foppen en Bert Fresh.

Vanaf 29 september worden de grote lichtmasten aan de oost- en westzijde van het Raadhuisplein geplaatst en aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. In de voeten van een aantal van deze lichtmasten komen ook stroomkasten voor de warenmarkt.

Naast de grote lichtmasten worden er ook kleinere masten en wandarmaturen geplaatst.

De straatverlichting wordt aangevuld met een strook 'strooiverlichting'. Dat zijn led-lampen in de vorm van bakstenen die 'gestrooid' worden in de strook bestrating tussen de natuursteen en de rijbaan aan de westzijde van het Raadhuisplein. Deze strook steekt ter hoogte van de Blokker over naar de gevel van de Houtbrox aan de oostzijde van het Raadhuisplein.

Naast de werkzaamheden aan de verlichting worden vanaf 29 september ook voorzieningen aangebracht voor de fonteinen in de 'poefen' rondom het terras. Het gaat om een ondergrondse waterberging en de pomp- en stroomvoorzieningen

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies