U bent hier:HomeNieuwsFotoboek Drachten op de Schop en Damwanden rond bouwput fase 2 Raadhuisplein.

Nieuws

Fotoboek Drachten op de Schop en
Damwanden rond bouwput fase 2 Raadhuisplein.

11 augustus 2014 - Twee weken geleden berichtten we over het interview in de wekelijkse informatiekrant BreedUit met Jan Meijer. Hij volgde het Raadhuispleinproject vanaf 2010 met zijn camera en heeft tot nu toe ruim 1.200 foto’s gemaakt. In de komende weken verschijnt een selectie van zijn foto’s in de BreedUit.

Deze week in Breeduit week 32:
Damwanden rond bouwput fase 2 Raadhuisplein.

Ondanks de bouwvak zijn de werkzaam- heden aan fase 2 van het Raadhuisplein toch doorgegaan. De firma Sterk uit Drachten heeft damwanden aangebracht rondom de uit te graven bouwput. Deze damwanden zijn langer dan de in fase 1 toegepaste damwanden. Dat heeft tot gevolg dat ze niet geslagen worden, maar met hydraulische druk naar beneden gedrukt worden. Voor de omgeving levert dat aanzienlijk minder overlast op. Na het aanbrengen van de damwanden wordt de bouwput uitgegraven. Daarna zal de heimachine de put inrijden en gaan heien. De exacte planning van deze werkzaamheden is nog niet bekend.


Lees het hele magazine Breeduit hier.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies