U bent hier:HomeNieuwsDe winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

Nieuws

De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

26 juni 2014 - De winnaars van de fotowedstrijd zijn bekend!

 

Vanaf april dit jaar werd door Bouwcombinatie, bestaande uit Koopmans Bouwgroep en Friso Bouwgroep een fotowedstrijd uitgeschreven. Het thema van deze wedstrijd was; Oog voor detail, met als doel de mooiste details van het vernieuwde Raadhuisplein vast te leggen. De redactie van de fotowedstrijd werd overspoeld met heel veel mooie inzendingen. Uit de inzendingen moest een keuze gemaakt worden. 21 juni j.l. kwam de vakjury, bestaande uit Bouwfotografe Chantal van den Berg, Wethouder Marja Krans, Projectleider Gert-Paul Bonhof en Architect Bart Mispelblom Beyer bijeen. Voor de een gesneden koek, voor de ander een ware uitdaging om de beste foto's eruit te pikken. Na veel wikken en wegen en doorspitten van ruim 160 inzendingen werden dan uiteindelijk de tien beste gekozen. Naast de tien beste foto's werd ook de publieksprijs vastgesteld aan de hand van het aantal 'likes' op de facebookpagina. Met maar liefst 116 'likes' ging deze prijs naar Ben Vieberink. De foto is gemaakt op één van de nieuwe roltrappen van het Raadhuisplein. Het zoontje van Ben fungeerde als fotomodel. Volgens wethouder Marja Krans, een prachtig plaatje waarbij verbinding tot de verbeelding spreekt, iets waar Drachten graag op in wil spelen en dus mooi aansluit op het vernieuwde Raadhuisplein.

Expositie Graancirkel
Op 3 juli vindt de uitreiking van de winnaars plaats. Alle deelnemers van de fotowedstrijd worden hiervoor uitgenodigd. Aansluitend op de uitreiking krijgen de tien beste foto´s en de publieksprijs een plek in de foto-expositie. De expositie bevindt zich op het vernieuwde Raadhuisplein in het restaurant De Graancirkel. Iedereen is van harte uitgenodigd om vanaf 4 juli de expositie met eigen ogen te bekijken.

Meer informatie vindt u op www.raadhuispleindrachten.nl of op de facebookpagina: www.facebook.com/FotowedstrijdRaadhuispleinDrachten.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies