U bent hier:HomeNieuwsMarkt Drachten verhuist naar Raadhuisplein

Nieuws

Markt Drachten verhuist naar Raadhuisplein

19 mei 2014 - Markt Drachten verhuist naar Raadhuisplein
Nog één keer staat de markt van Drachten zaterdag op het parkeerterrein van De Markt, want op zaterdag 31 mei verhuizen alle marktkooplieden met hun marktkramen naar het gloednieuwe Raadhuisplein in het centrum van Drachten.

Door werkzaamheden aan de centrumprojecten Drachtstervaart en Raadhuisplein, is de markt een aantal keren verplaatst. Met de gereedkoming van het Raadhuisplein krijgt de markt nu definitief haar standplaats. De markt in Drachten vindt plaats op donderdag en zaterdag, beide dagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Peter Plat, voorzitter van de stichting Marktbeheer: "We proberen de markt zo gevarieerd mogelijk qua aanbod te houden. Klanten willen tegenwoordig ook graag funshoppen op de markt. Het is nu rond 25% aan voedingsmiddelen op de markt, de rest is afhankelijk van de trend van de tijd. Zo komen stoffen weer meer aan bod dan vroeger."

"Nieuwe marktlieden zijn altijd welkom als ze het kwaliteitsaanbod verhogen en er zijn zelfs marktkramen te huur via ons. Snacks mogen alleen verkocht worden vanuit een hygiënische wagen. We willen kwaliteit op de markt aanbieden, waar klanten behoefte aan hebben. De winkeliers zien een markt vaak met angst en beven komen, maar als de markt vertrekt hoor je ze weer, want dan weten ze hoeveel voordelen een markt kan hebben voor hun deur! Het Raadhuisplein is een prachtige centrale plek, waar klanten een mooie markt zullen ervaren!"

Zie ook het artikel op de website Gemeente Smallingerland.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies