U bent hier:HomeNieuwsGoudgeel blad voor Raadhuisplein

Nieuws

Goudgeel blad voor Raadhuisplein

17 april 2014 - Een zwaar klusje was het: twee bomen plaatsen op het Raadhuisplein in het centrum van Drachten. De bomen zijn zo'n 8 meter hoog - de hoogste bomen die de gemeente ooit geplaatst heeft. De omtrek van de bomen is 70 a 80 cm en ze wegen zo'n 4000 kilo per stuk. Het gaat om de Gleditsia triacanthos 'Sunburst', in het Nederlands Valse Christusdoorn.

 

De bomen komen voor het grand café en daar zal aan de voorkant ruimte zijn voor een terras. Bij een terras wil je in het voor- en najaar in de zon zitten en in de zomer in de schaduw. Bij de keuze voor de bomen is daar rekening mee gehouden. Het kleine blad en de grillige groeiwijze maken de boom transparant. Het zonlicht zal als het ware gefilterd worden.

 

In het voorjaar loopt de boom goudgeel uit, met goudgele bladeren en scheuten. Hij bloeit hij met witte trossen in de periode mei-juni. Zomers is het blad groen en de herfstkleur is goudgeel. De hoogte van volwassen boom bedraagt uiteindelijk circa tien meter.

 

Bomen geplaatst op Raadhuisplein

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies