U bent hier:HomeNieuwsHoogste punt Raadhuisplein Drachten bereikt

Nieuws

Hoogste punt Raadhuisplein Drachten bereikt

18 juli 2013 - Vrijdag 12 juli 2013 bereikte de bouw van het Raadhuisplein in Drachten het hoogste punt. Wethouder mevrouw Nieske Ketelaar van de gemeente Smallingerland onthulde samen met de heer Roelof Jonkers, Voorzitter Raad van Bestuur van Kwadrantgroep, een groot doek aan de gevel van de hoogste toren in Blok A. In de toren komen 52 huurappartementen voor Zorggroep De Friese Wouden, onderdeel van de Kwadrantgroep.

 

De officiële handeling werd verricht in het bijzijn van alle 250 bouwplaatsmedewerkers. Aansluitend werden zij samen met een aantal genodigden getrakteerd op een lunch op de bouwlocatie. Bouwcombinatie Koopmans-Friso is vanaf de officiële start op 11 januari 2012 volop bezig met de herontwikkeling van dit project in het hart van Drachten. De bouw ligt op schema.

 

De herontwikkeling bestaat uit het realiseren van een ondergrondse parkeergarage voor 700 auto's, 21.000 m2 commerciële ruimte en 187 woningen. Een flink deel van de commerciële ruimte is inmiddels verhuurd. Het grootste gedeelte van de nieuwbouw is begin 2014 klaar. In de tweede fase (vanaf 2014) wordt het laatste deel van de parkeergarage en de laatste nieuwbouw gerealiseerd. De totale herontwikkeling is dan volgens planning begin 2016 klaar.

 

Het project wordt gerealiseerd door Raadhuisplein Drachten vof (Koopmans Bouwgroep te Enschede en Friso Bouwgroep in Sneek). Deze combinatie heeft eerder succesvol samengewerkt aan grootschalige projecten.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies