U bent hier:HomeNieuwsVerkeershinder door trekken damwanden

Nieuws

Verkeershinder door trekken damwanden

27 mei 2013 - Nadat we afgelopen vrijdag 17 mei het laatste gedeelte van het kelderdek (stortvak 8) hebben gestort, gaan we de deze week starten met het verwijderen van de in begin 2012 aangebrachte damwanden. Het betreft hier de damwanden langs de winkels aan het Raadhuisplein, vanaf “Het Friese Schathuis” tot en met de groentewinkel “Bert Fresh”. Deze damwanden worden vanaf maandag 27 tot en met vrijdag 31 mei 2013 middels een kraan op rupsen, verwijderd. Het verwijderen van deze damwanden zal vanaf de huidige straat langs de winkels gebeuren.

 

Als gevolg hiervan zal de rijbaan op genoemde dagen tussen 6.00 en 17.00 uur afgesloten zijn voor alle doorgaande verkeer. Hierdoor zijn de winkels niet per auto bereikbaar en kan er hooguit per voet van het trottoir gebruik worden gemaakt. Bevoorrading van de winkels zal buiten deze werktijden moeten plaats vinden. Wij verzoeken de winkeliers hier rekening mee te houden.

 

Tijdens het trekken van de damwanden moet u rekening houden met trillingen, vergelijkbaar met de trillingen tijdens het aanbrengen van deze damwanden. Gedurende het verwijderen van de damwanden worden de trillingen gemonitord en nauwkeurig in de gaten gehouden, om schade aan belendingen te voorkomen.

 

Bovengenoemde werkzaamheden zullen zoals vermeld maximaal vijf dagen in beslag nemen. Uiteraard zullen we alles in het werk stellen om de werkzaamheden eerder af te ronden en de overlast tot een minimum te beperken.

 

Voor de goede orde is de locatie van de damwanden langs stortvak 8 (geel gearceerd) middels een tekening gevisualiseerd.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies