U bent hier:HomeNieuws1 juni: Dag van de Bouw op Raadhuisplein Drachten

Nieuws

1 juni: Dag van de Bouw op Raadhuisplein Drachten

26 mei 2013 - Op zaterdag 1 juni 2013 stelt Bouwcombinatie Koopmans-Friso de bouwplaats van het Raadhuisplein in het centrum van Drachten open voor publiek. Dat gebeurt tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen of bijvoorbeeld bijzondere belangstelling heeft voor de woningen, de winkels en/of de parkeergarage van harte welkom. De toegang is gratis.

 

De ingang is bij de bestaande parkeergarage aan het Van Knobeldorffplein. In de ontvangstruimte zijn diverse organisaties aanwezig om informatie te geven. Enkele deelnemers zijn De Friese Wouden, Bouwtalent en verschillende onderaannemers.

 

Wat is er te doen?
Voor kinderen is er een springkussen en gratis schminken. Daarnaast staat voor iedereen koffie of thee klaar. De hele dag worden rondleidingen georganiseerd. Dat gebeurt door de ongeveer dertig vrijwilligers van Koopmans en Friso die de hele dag aanwezig zijn. Aan het eind van de rondleiding is er de mogelijkheid om in een bak die aan de kraan hangt, naar boven te gaan en de bouwplaats én Drachten van bovenaf te bekijken. Voor de bezoekers wordt uiteraard voor de juiste veiligheid gezorgd.

 

Dag van de Bouw
Dit jaar is de achtste editie van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imagocampagne ‘De Bouw maakt het’ die werkgeversvereniging Bouwend Nederland samen met haar leden voert. Dit jaar zijn er enkele honderden projecten geopend voor publiek. Het groeiende aantal bezoekers (vorig jaar 115.000) toont aan dat de dag in een grote behoefte voorziet.

 

Het Raadhuisplein
Het Raadhuisplein krijgt een parkeergarage voor ruim 700 auto's, 22.000 m2 winkelruimte en 190 woningen. De herontwikkeling van het Raadhuisplein is een project van Webscon, Koopmans-Friso en de gemeente Smallingerland. De bouw is in januari 2012 gestart en zal in 2016 compleet zijn opgeleverd.

 

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies