U bent hier:HomeNieuwsNog twee bouwkranen erbij!!

Nieuws

Nog twee bouwkranen erbij!!

29 september 2012 - Volgende week worden er nog twee bouwkranen bijgeplaatst in de bouwput van het Raadhuisplein. Voor het opbouwen van één van de kranen is een grote mobiele kraan nodig, die achter de Grote Kerk komt te staan, vanaf woensdag 3 oktober 's ochtends vroeg tot donderdagavond. Wanneer het weer te slecht is om de bouwkraan in het geplande tempo op te bouwen, kunnen de werkzaamheden tot vrijdag uitlopen. Met name de wind is daarbij een belangrijke factor.

 

De mobiele kraan achter de Grote Kerk leidt tot een stremming van het doorgaande verkeer. Voor personenauto's is er een alternatief om door de Kerkstraat (tussen Livera en Blom) en de Kaden te rijden, voor vrachtverkeer is dat geen alternatief, omdat de bochten daar te krap voor zijn. Laden en lossen van aangelegen winkels kan tijdens deze stremming aan de voorzijde gebeuren, 's ochtends vóór 11 uur.

 

Om de hoeveelheid doorgaand verkeer te beperken en de bouw op de voormalige. Edahlocatie door te laten gaan zal ook de doorgang tussen de bouwput en de bibliotheek / De Holdert worden afgezet. Personenauto's die het Raadhuisplein willen bezoeken zullen dat moeten doen via de route JM Houwenstraat – Pier Panderstraat – Museumplein.

 

Ook voor de tweede bouwkraan komt een mobiele kraan voor de opbouw, maar die kan aan de Driftzijde op het bouwterrein zelf staan en leidt niet tot een stremming.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies