U bent hier:HomeNieuwsGeluidsoverlast bij aanleggen keldervloer

Nieuws

Geluidsoverlast bij aanleggen keldervloer

1 juli 2012 - Op maandag 2 juli 2012 wordt een begin gemaakt met het aanbrengen van de werkvloer. Het gaat hier om het eerste deel van de keldervloer. Deze werkvloer is een dunne laag beton als afscheiding tussen het zandpakket en de definitieve keldervloer. Tijdens deze werkzaamheden zal het passerend publiek en het overige verkeer mogelijk hinder kunnen ondervinden van overlast door de aanvoer van beton ter plaatse van de inrit van de parkeergarage aan het Van Knobelsdorffplein, op hoek van de bouwplaats aan de achterzijde van De Holdert. Binnen de bouwhekken wordt vanaf die plek namelijk het beton middels een betonpomp in de kelder gepompt.

 

Op woensdag 11 juli 2012 beginnen de werkzaamheden voor de keldervloer en wel vanaf 7.00 uur. Dan wordt het eerste deel van de keldervloer gestort. Deze vloer wordt in het werk gestort en het storten zal de gehele dag duren. Hierna moet de vloer aantrekken en uitharden. Aansluitend starten we met het monolithisch afwerken. Die afwerking bestaat eruit dat het beton met machines wordt gevlinderd. Vlinderen betekent dat de betonvloer wordt geschuurd. De start en de duur van deze werkzaamheden zijn volledig afhankelijk van de buitentemperatuur en de weersomstandigheden en kunnen als gevolg daarvan korter of langer duren. In het ergste geval gedurende de gehele nacht.
Omwonenden moeten in deze periode rekening houden met geluidsoverlast gedurende de avond en de nacht, echter proberen wij dit tot een minimum te beperken. Tijdens het storten van de keldervloer op woensdag 11 juli 2012 zal er een tijdelijke afsluiting zijn van de toegangsweg naar het Raadhuisplein. De gemeente zal via de media en eventuele nieuwsbrieven de inwoners van Drachten en omstreken nader informeren ten aanzien van de te treffen verkeersmaatregelen.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies