U bent hier:HomeNieuwsVolgende spreekuur

Nieuws

Volgende spreekuur

11 juni 2012 - Het eerstvolgende inloopuur voor bewoners in de directe omgeving is gepland op woensdag 13 juni tussen 14.00 en 16.00 uur in @Holdert. Met vragen en opmerkingen over de voortgang van het werk bent u daar van harte welkom.

 

Heien: nog even doorbijten tot eind juli

 

Er is veel bedrijvigheid in alle hoeken van de bouwput van het Raadhuisplein.

 

De kelder aan de Driftzijde en die aan de kant van het Raadhuisplein zijn volledig afgegraven.Achter de Grote Kerk is het afgraven ook in volle gang. Daarbij worden de oude palen van de voormalige Nieuwe Weme en de Albert Heijn blootgelegd. Dit zijn er nogal wat, als je je bedenkt hoe groot beide supermarkten destijds waren. Deze oude palen worden na het vrijgraven verwijderd en afgevoerd. Er gaan hier voor het nieuwe complex ook weer nieuwe palen de grond in. Daarvoor is onlangs een tweede heistelling aan de slag gegaan. De eerste heistelling is bezig met de laatste palen achter het busstation. Beide heistellingen werken aan de kant van de Drift en aan de kant van het Raadhuisplein van zuid naar noord. Dus ter hoogte van de Drift van het tijdelijke winkelcentrum naar de achterzijde van de kerk. Langs het Raadhuisplein vanaf de achterzijde busstation naar het Café van Weleer.

 

Voor het heiwerk moeten we nog even doorbijten. Eind juli is dat afgelopen voor de eerste bouwfase die nu ontgraven is. Vorige week is de eerste torenkraan in de bouwput geplaatst. De toegangsweg naar het Raadhuisplein moest daarvoor een poosje worden afgesloten. De tweede torenkraan wordt in de bouwvakantie geplaatst.

 

Bron: Breeduit, wekelijkse informatiekrant gemeente Smallingerland, 7 juni 2012 (pdf, pagina 3)

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, WEBSCON en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project. Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies