U bent hier:HomeNieuwsLeegstand centrum valt mee

Nieuws

Leegstand centrum valt mee

19 januari 2012 - Bij de aftrap van de bouw op het Raadhuisplein nam wethouder Nieske Ketelaar (ruimtelijke ordening) de gelegenheid om een beeld te schetsen van de actuele ontwikkelingen in het Drachtster centrum. De meest recente cijfers geven aan dat het met de leegstand in het winkelcentrum nogal meevalt. Het cijfer geeft twee Ć  drie procent leegstand aan op het totale aanbod aan winkelruimte. De echte frictie ontstaat als tien procent leegstand aan de orde is.

 

De wethouder gaf daarmee aan dat de potentie voor Drachten als winkelstad dus onverminderd groot is, zeker nu forse miljoeneninvesteringen echt vorm krijgen. Dat blijkt volgens haar ook uit de onverminderd grote belangstelling voor de verhuur van de commerciƫle ruimtes in het nieuwe Raadhuispleincomplex. Inmiddels is 85 procent van de beschikbare ruimtes verhuurd aan enerzijds vertrouwde Drachtster ondernemers maar ook aan voor Drachten nieuwe formules zoals MediaMarkt, Sting en een nieuwe extra horeca-invulling.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, Redema Consultants en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project . Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies