U bent hier:HomeNieuwsKnallende start bouw Raadhuisplein

Nieuws

Knallende start bouw Raadhuisplein

12januari 2012 - De bouw van het nieuwe Raadhuisplein heeft woensdagavond letterlijk een knallende start gekregen. Ruim 3000 mensen zagen op het Raadhuisplein de spectaculaire show van Les Commandos Percu. De Franse formatie wist de aanwezigen op te zwepen met een bijzondere combinatie van percussie en vuurwerk, beter bekend als 'Le Concert du Feu'.

 

De show, een productie van theater De Lawei, werd aangeboden door de drie partijen die bij de bouw betrokken zijn: de gemeente Smallingerland, ontwikkelaar Redema Consultants en Koopmans Bouw. Het was het startschot voor de eerste bouwwerkzaamheden aan het nieuwe Raadhuisplein. Eerst wordt er geheid en over een paar weken begint het ontgraven van de bouwput.

 

De herontwikkeling van het Raadhuisplein is een project van Redema Consultants, Koopmans Bouw en de gemeente Smallingerland. Investeerders zijn WRD B.V., het Spoorweg Pensioenfonds en stichting Pensioenfonds Openbaar Vervoer. ABNAMRO Real Estate Finance financiert het project. De juridische procesbegeleiding is verzorgd door Dudok Bouw- en Vastgoedrecht.

 

Met de start wordt een bouwperiode van ongeveer vier jaar ingeluid in het centrum van Drachten. De bouw van de eerste fase, die het overgrote deel van het project omvat, zal circa twee jaar in beslag nemen. De herontwikkeling behelst een investering van ruim 100 miljoen euro en bestaat uit het realiseren van een ondergrondse parkeergarage voor 700 auto's, 21.000 vierkante meter commerciële ruimte en 170 woningen. Het nieuwe Raadhuisplein is op dit moment een van de grootste bouwprojecten in Noord-Nederland en zal een zeer belangrijke kwaliteitsimpuls betekenen voor de Drachtster binnenstad.

 

Redema Consultants is de ontwikkelaar van de parkeergarage en de winkels. Van de winkelruimte is  nu circa 85% verhuurd aan onder meer Albert Heijn, Dirk van den Broek, The Sting, Media Markt, Douglas en Van der Velde boeken. Naast de bouw van het complex neemt Koopmans ook de ontwikkeling van de woningen voor zijn rekening. De parkeergarage en de bovengrondse parkeerplaatsen komen in eigendom van de gemeente Smallingerland, die de garage ook zal gaan exploiteren.

 

Startfeest in het nieuws

Ook aan diverse media is de percussie- en vuurwerkshow waarmee de bouwstart gevierd werd niet onopgemerkt gebleven. Onder meer Wâldnet en de Drachtster Courant besteedden aandacht aan de opening. Bekijk en lees ook de reportages van het Friesch Dagblad (voorpagina, regiopagina) en de Leeuwarder Courant.

Nieuwsbrief

Periodiek informeren de gemeente Smallingerland, Redema Consultants en Koopmans Bouwgroep u met een nieuwsbrief over de voortgang van het project . Download hier de laatste editie (pdf).

 

 

Bekijk de nieuwe impressies